Śledzie w śmietanie z jabłkiem
Produkty:
śledzie matias - 8 sztuk
kwaśna śmietana 30% - 350 mililitrów
Sos sałatkowy do mizerii Knorr - 2 opakowania
cebula - 1 sztuka
szczypiorek - 0.5 pęczka
jabłko - 1 sztuka
Przygotowanie:
Krok 1
Śledzie wypłucz pod bieżącą wodą, następnie zalej zimną wodą z lodem i odstaw na 20 minut.
Krok 2
Cebulę i obrane jabłko pokrój w drobną kosteczkę.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z śmietaną.
Krok 4
Dodaj do sosu pokrojoną cebulę i jabłko. Dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Śledzie odcedź i wysusz. Następnie pokrój w mniejsze kawałki i umieść w sosie śmietanowym. Odstaw do lodówki na 30 minut, aby się przegryzły. Podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem.

Powrót do strony głównej