Zapiekanka makaronowa
Zapiekanka Składniki:
makaron świderki - 100 gramów
Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
filet z kurczaka - 1 sztuka
cebula - 1 sztuka
papryka - 1 sztuka
pomidor - 1 sztuka
przecier pomidorowy - 2 łyżki
ząbek czosnku - 1 sztuka
mozarella light - 20 dekagramów
olej - 4 łyżki
woda - 1 szklanka
Przygotowanie:
Krok 1
Cebulę pokrój w piórka, czosnek przeciśnij przez praskę. Podsmaż je na oleju.
Krok 2
Ugotuj makaron na sposób al dente.
Krok 3
Warzywa pokrój w paski i wraz z kurczakiem dodaj do całości. Duś około 15 minut. Następnie podlej szklanką wody i dodaj kostkę Rosołu z kury Knorr oraz przecier pomidorowy.
Krok 4
Makaron wyłóż do naczynia żaroodpornego, zalej sosem i posyp startym serem. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Następnie podawaj.

Powrót do strony głównej